Oprava čísla výkonu: pro vykazování antigenních testů při plošném testování je číslo výkonu: 99949

Vážení kolegové,
reaguji na četné dotazy našich kolegů, které se týkají testování antigenními testy.
Dle nařízení vlády je oprávněn testovat antigenními testy každý lékař, oprávněni jsou lékaři všech specializovaných odborností, nejen praktici. Testování není vázáno na konkrétní odbornost. Na náklady veřejného pojištění se testují občané s platným pojištěním, kteří neprodělali covid 19 v posledních 90 dnech a ti, kteří nebyli testování v minulých pěti dnech. Po dalších pěti dnech je možné testování opakovat.
 
Hlášení výsledku testu:
Výsledek testu (negativní i pozitivní) musí lékař zanést do informačního systému ISIN na www.uzis.cz. Vyplňuje se stejná žádanka jako na PCR test: https://www.uzis.cz/index.php?pg=aktuality&aid=8431. Má – li pozitivně testovaný příznaky, již se dále netestuje, ale nastupuje desetidenní karanténu. Nemá-li příznaky, je indikován PCR test.
 
Pro pojišťovny:
Oznámení, že se lékař zařadí do testování a vykazování se posílá na mejlovou adresu: testovani_covid@vzp.cz. Ostatním pojišťovnám stejné oznámení na podatelnu.( není jasné, zda je toto nutné)
Výkon bude proplácen všemi pojišťovnami u smluvních zařízení odborných ambulancí bez doplnění smlouvy – přílohy č.2. Vykazuje se pod odborností dané ambulance výkonem: 99949 s diagnosou Z11.5 na dokladu 01 nebo 05 nebo 06 (na dokladu 06 – vyžádaná péče se jako žadatel uveden IČP testujícího poskytovatele). Výkon je ohodnocen 350 body a je mimo regulaci.
 
 

Od 16.12.2020 se pro plošné testování občanů používá číslo výkonu 99949 (a nikoliv 99948 jak bylo omylem uvedeno v předchozí zprávě). Omlouvám se za chybu. V příloze je kontakt na nákup antigenních testů. Jitka Vydrová

 

S přáním krásných vánočních svátků, štěstí a zdraví všem kolegyním a kolegům MUDr. Jitka Vydrová